Centrale verwarming

Remeha QuintaBij CV-ketels kunt u kiezen uit een verbeterd rendement ketel(VR-ketel) of een hoog rendement ketel(HR-ketel). Bij een VR-ketel heeft u een lagere aanschafprijs maar een hoger gasverbruik. Een veel gebruikte toepassing voor een VR-ketel is bijvoorbeeld een vakantiehuis of een schuur die u wilt verwarmen. HR-ketels zijn in aanschaf duurder, maar dankzij het gunstige gasverbruik verdienen ze dit prijsverschil snel terug. Een HR-ketel heeft een rendement dat hoger is dan 90%. Bij toepassingen in situaties waar veel warmte en warm water nodig is, zoals in uw woonhuis, is de HR-ketel vaak de beste keus.

Wij plaatsen CV-ketels van alle grote merken zoals:

HR combi ketel

Combiketels verwarmen naast het water voor de centrale verwarming ook tapwater(warm water uit de kraan). Ze werken op gas en zijn leverbaar als doorstroom- en als voorraadtoestel. Dat wil zeggen dat het tapwater op dezelfde manier verwarmd wordt als bij een geiser(doorstroomtoestel), of dat het in een voorraadvat warm gehouden wordt(voorraadtoestel) zoals bij een losse boiler. Dit laatste is echter ook mogelijk met een solo ketel.

HR solo ketel

Een cv solotoestel is alleen geschikt voor verwarming en kan in tegenstelling tot een combitoestel geen warmwater leveren. Op een solotoestel is overigens wel een losse boiler aan te sluiten.

Kamerthermostaten in vele varianten

Aan de basis van een optimale comfortregeling ligt de keuze van de kamerthermostaat. Naast de conventionele mechanische en elektronische kamerthermostaten, waarmee u met een simpele draai- of druktoets de temperatuur kunt verhogen of verlagen, zijn er geavanceerde klokthermostaten. Dit zijn kamerthermostaten met ingebouwde klok, die automatisch omschakelen van normale kamertemperatuur naar een verlaagde temperatuur voor afwezigheid overdag of voor de nachtperiode. Bij het instellen van de diverse temperatuur perioden kan verschil worden gemaakt tussen werkdagen en weekenden. Zo'n automatische instelling betekent meer comfort met minder gasverbruik.

Modulerende kamerthermostaten zijn speciaal ontwikkeld voor het regelen van modulerende cv-toestellen. In tegenstelling tot het gewone aan/uit regelen, corrigeert een modulerende regeling de afwijking in temperatuur. Als de binnentemperatuur een klein beetje afwijkt van de buitentemperatuur wordt de ketel een klein beetje aangestuurd. Is de afwijking in temperatuur groot, bijvoorbeeld na de nachtverlaging, dan wordt de ketel in grotere mate aangestuurd. Op deze manier wordt er zeer nauwkeurig geregeld, waardoor u een hoger rendement geniet.

Bij zelfdenkende kamerthermostaten programmeert u de regeling dusdanig voor dat het cv-toestel 's ochtends precies op tijd aanspringt om bij het opstaan een warm huis te hebben. Het enige dat u hoeft te doen, is het instellen van de tijd wanneer u op werkdagen en vrije dagen opstaat en de zelflerende thermostaat berekent wanneer de verwarming aan moet springen. Dit begrip noemt men optimaliseren. De woning is dan alleen op temperatuur wanneer gewenst. Een aangename en efficiënte manier van verwarmen.

Boiler

Een boiler die gestookt wordt door een CV-ketel kan in principe nooit leeg raken. Dat uw voorraad warm water eindeloos is, wil echter niet zeggen dat er geen comfortverschil is tussen een een boiler van 25 en 120 liter. Hoe groter de boiler en hoe groter het vermogen van de ketel en de boiler, hoe meer warm water er tegelijk beschikbaar is. U krijgt een dikkere straal en uw bad is sneller gevuld. Met name bij gelijktijdig tappen is een flinke boiler de oplossing om veel dagelijkse ergernis te voorkomen. Met een boiler van 120 liter kan men zelfs tegelijk douchen, afwassen en het bad vol te laten lopen.

Radiatoren

Radiatoren zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. Van puur hedendaags design tot nostalgisch. Voor elke stijl is er wel een radiator. Wij leveren onder andere de volgende merken:

Vloerverwarming

Vloerverwarming en -koeling zijn sterk in opmars. Iedereen kiest steeds vaker voor comfort. Geen wonder, want vloerverwarming en -koeling bieden het meest behaaglijke binnenklimaat. Op deze site vindt u alles over onze producten en diensten op het gebied van vloerverwarming en -koeling.

De voordelen van vloerverwarming en -koeling

  • Een temperatuur van 19 tot 20 graden verzorgt een zeer comfortabele gevoelswarmte;
  • Vloerverwarming is onzichtbaar en heeft geen hinderlijke radiatoren. Daarmee is het een esthetische aanwinst;
  • Vloerverwarming is gezonder en hygiënischer dan alternatieve systemen;
  • Mensen met allergieproblemen of astma-aandoeningen voelen zich aanmerkelijk beter in een ruimte die verwarmd wordt door vloerverwarming.

Heeft u interesse in een verwarming en of koel systeem, vraag dan gratis en geheel vrijblijvend een offerte aan. Geef een korte beschrijving van uw situatie en wat uw wensen zijn, dan kunnen wij u wellicht een interessant aanbod doen.

Jaarlijkse onderhoud

Goed onderhoud is van levensbelang voor uw CV installatie. Een goed onderhouden CV installatie is beter voor het rendement, voor het milieu, veiligheid en voor uw portemonnee. Met een onderhoudscontract hoeft u bij een eventuele storing van uw verwarmingsinstallatie niet lang te wachten. Als vaste klant heeft u voorrang en kunt u binnen maximaal 24 uur een service-monteur op de stoep verwachten. ´╗┐Naast een snelle service en storingsdienst wordt met een onderhoudscontract uw ketel jaarlijks schoongemaakt en grondig nagekeken. Wij zorgen voor optimale afstelling, ter voorkoming van storingen of slijtage van uw installatie.

Inhoud van de jaarlijkse onderhoudsbeurt

  • het schoonmaken van warmtewisselaar, hoofdbrander en ventilator
  • het schoonmaken en controleren van de waakvlam/ontsteking/microschakelaar
  • het controleren van het warmwatergedeelte
  • het meten en afstellen van de gas- en branderdruk;
  • het eventueel bijvullen van de installatie

Bij storingen betaalt u geen voorrijkosten en de eerste uur arbeid geen arbeidsloon. U betaalt alleen de gebruikte materialen. Voor vragen kunt u ons bereiken via het contact formulier of telefoonnummer 06-51341650.