Bosch Solarsysteem

De zon is een krachtige bron van gratis energie. Bosch biedt diverse innovatieve oplossingen om optimaal van deze energie te profiteren. Voor het verwarmen van water voor uw keuken en badkamer is er het Bosch Solarsysteem(thermisch), dat gebruikmaakt van zonnewarmte. Met de Bosch Solar Heating zet u nóg een stap naar duurzaamheid en energiebesparing. Dit systeem gebruikt de zonne-energie niet alleen voor het verwarmen van uw bad- en keukenwater, maar ook voor het verwarmen van uw woning. Nieuw is het CentroSolar PV-systeem, dat gebruikmaakt van zonlicht en waarmee u zelf elektriciteit kunt opwekken. Met het Bosch Solarsysteem bespaart u fors op de energierekening én draagt u bij aan een beter milieu.

Bosch Solarsysteem

Het Bosch Solarsysteem gebruikt de warmte van de zon voor de aanmaak van veel warm water. Een energiezuinig systeem waarop u altijd kunt vertrouwen, zeker als u het koppelt aan één van de betrouwbare HR-ketels van Bosch!

Het Bosch Solarsysteem bestaat uit 1 of 2 zonnecollectoren naar keuze, een zonneboiler (110 of 300 liter), een solar­station (pomp) en een regeling. In de zomer volstaat deze combinatie voor de levering van al het warme water dat u nodig hebt. In de winter zorgt de Bosch HR-ketel er mede voor dat het water tot 60°C wordt verwarmd. Wilt u een Bosch Solarsysteem voor een grote woning of een bedrijfs­pand? Dat kan natuurlijk ook. Het systeem wordt perfect op maat gemaakt, met onder meer extra collectoren en specifieke zonneboilers.

Bosch Solar Heating

Met de Bosch Solar Heating, het meest efficiënte Solar combisysteem op de Nederlandse markt, zet u nóg een stap naar duurzaamheid en energiebesparing. Van dit hoogwaardige systeem hebt u dubbel plezier. De Bosch Solar Heating gebruikt de zonne-energie niet alleen voor het verwarmen van uw baden keukenwater, maar ook voor het verwarmen van uw woning. Op die manier bespaart u zo veel energie, dat in de zomer de gaskraan nagenoeg dicht kan! De Bosch Solar Heating is een slim systeem dat automatisch bepaalt of het opgewarmde water gebruikt moet worden voor tapwater of voor het verwarmen van de woning.

Bosch CentroSolar PV-systeem

Met het CentroSolar PV-systeem zet u nóg een stap naar een duurzame wereld. Het licht van de zon wordt door dit hoogwaardige systeem omgezet in gratis elektriciteit. Groener kan het niet!

Het CentroSolar PV-systeem zet zonlicht om in elektriciteit. Die gratis elektriciteit kunt u gebruiken voor uw woning of bedrijf. Wat u overhoudt, kunt u bovendien doorgeven aan het openbare elektriciteitsnet. Als u zes of meer zonnepanelen hebt en groene stroom aan het net geeft, komt u in aanmerking voor een opbrengstsubsidie. Uw installateur kan u vertellen hoe u extra kunt verdienen aan uw gratis stroom! Meer informatie vindt u ook op www.agentschap.nl/senternovem.

De polykristalijne zonnepanelen van CentroSolar worden geleverd met maar liefst 26 jaar vermogensgarantie. Omdat de panelen en de andere componenten van het systeem perfect op elkaar zijn afgestemd, geeft Bosch daarnaast 10 jaar garantie op het systeem!

PV staat voor ‘photovoltaïc’. Op een PV-paneel zitten vijftig fotovoltaïsche cellen die zonlicht omzetten in een spanningsverschil. Daardoor ontstaat er een gelijkspanning. De omvormer van het CentroSolar PV-systeem zet deze gelijkspanning om in 230 V wisselspanning. De zonnepanelen kunnen zowel op een schuin als een plat dak worden geplaatst.