Remeha CV-ketels

Remeha brengt warmte en warmwater- comfort bij u thuis. Een vertrouwd merk met 75 jaar historie en grote ambities voor de toekomst. En met een Nederlandse onder- zoeks- en ontwikkelingsafdeling, waar de nieuwste technologieën worden vertaald naar huiselijk comfort en energiebesparing. Remeha staat voor innovatie, kwaliteit en service op het gebied van o.a. cv-ketels, thermostaten en (zonne)boilers.

Remeha Calenta serie

Remeha Calenta 28cDe meest doordachte cv-ketel ooit. Een hypermoderne HR-wandketel in combi- en solo-uitvoering. Betrouwbaarheid en optimale prestaties gaan bij dit toestel hand in hand, voor een onbezorgd warmte en warm water. Een absolute kwaliteitsketel, die weinig onderhoud nodig heeft.

Toprendement en prestaties

Het kloppend hart van de Calenta is een unieke, uiterst compacte warmtewisselaar van gietaluminium: de Ultra Responsive Heat Exchanger. Deze is door zijn kleine afmetingen in staat zeer snel warmte te leveren. Bij de combiketel betekent dit ook een royale hoeveelheid tapwater van een stabiele temperatuur. De Calenta behaalt, in combinatie met de iSense kamerthermostaat, het hoogste jaartaprendement van alle ketels in zijn segment: 91,4%. De ketel is verder voorzien van een modulerende pomp die garant staat voor een laag elektriciteitsverbruik en een hoog rendement over het gehele belastingsbereik. Bovendien behoort stromingsgeluid in de radiatoren hierdoor definitief tot het verleden: de volumestroom van het cvwater wordt aangepast aan de warmtevraag, met lagere stromings-snelheden en dus geruisloze verwarming als resultaat.

Weinig onderhoud

Ook voor uw installateur is de Remeha Calenta een ideale HR-ketel. Het toestel is flexibel in zijn toepassingen, eenvoudig te installeren en zeer servicevriendelijk. U heeft zelf nauwelijks omkijken naar het toestel.

    Calenta 25s Calenta 28c Calenta 35s Calenta 40c
Nominaal cv vermogen 80/60 °C kW 5,0 - 24,1 6,3 - 34,0
Nominaal cv vermogen 50/30 °C kW 5,6 - 25,5 7,0 - 35,9
Nominale belasting (Hi) cv-zijdig kW 5,2 - 25,0 6,3 - 35,1
Nominale belasting (Hi) sanitairzijdig kW - 5,2 - 28,0 - 6,5 - 38,8
Gaskeur CW-klasse (combi-uitvoering) - - 4 - 5
Tapcapaciteit 60 °C l/min - 8,2 - 11,1
Specifieke tapcapaciteit 40 °C l/min - 13,7 - 19,5
Afmetingen (h x b x d) cm 69 x 45 x 39,5
Montagegewicht kg 27 28 29 30

Remeha Calenta CW6

De Calenta CW6 is in de Calenta serie het absolute topmodel. Wie prijs stelt op vrijwel onbeperkt warmwatercomfort, bijvoorbeeld voor een stortdouche of een royaal ligbad, beschikt met de Remeha Calenta CW6 over een eigen, onuitputtelijke warmwaterbron.

Remeha heeft in de Calenta uiterst innovatieve technologie toegepast, zoals een zeer compacte gietaluminium warmtewisselaar die door zijn kleine afmetingen heel snel royaal warm water levert. De ingebouwde boiler heeft een inhoud van 40 liter. Eindeloos comfort, als u gehecht bent aan uw badkamercomfort. De Calenta CW6 kan maar liefst 20 liter water per minuut leveren op een temperatuur van 40°C. Daarmee vult u binnen 10 minuten een meer dan royaal ligbad. Elke ketel in de Calenta serie heeft bovendien een handig meldingssysteem: de ketel informeert u op het eigen blauwe LCD-display of zelfs via de iSense kamerthermostaat als er water moet worden bijgevuld.

    Calenta CW6
Nominaal cv vermogen 50/30 °C kW 5,6 - 25,5
Nominale belasting (Hi) cv-zijdig kW 5,2 - 25,0
Nominale belasting (Hi) sanitairzijdig kW 5,2 - 29,3
Gaskeur CW-klasse - 6
Specifieke badvulcapaciteit 40 °C l/min 20
Afmetingen (h x b x d) cm 90 x 60 x 49,8
Gewicht kg 51

Remeha Avanta serie

Remeha AvantaWie de compacte, lichtgewicht Avanta ziet, kan zich nauwelijks voorstellen dat hij een enorme kracht in zich heeft. De Avanta heeft echter een groot vermogensbereik en levert een luxueuze hoeveelheid warm tapwater waar u maar wilt. Bovendien is deze kleinste Remeha uitermate energiezuinig en ontziet hij het milieu maximaal.

Altijd paraat

Warmte en warm water moeten altijd beschikbaar zijn. De Remeha Avanta is uitgerust met de speciale Remeha Comfort Master besturing. Deze zorgt ervoor dat de ketel vrijwel nooit dienst weigert. Wel zo prettig! Afhankelijk van het vermogen en het gewenste comfort kunt u kiezen voor de Avanta CW3, CW4 of CW5.

Past overal, ook bij u!

Dankzij zijn compactheid, lichte gewicht en fraaie uiterlijk, kunt u de Remeha Avanta vrijwel overal in uw huis plaatsen. Zo past hij bijvoorbeeld in een keukenkastje of in een verloren hoekje op zolder. Plaatst u de Avanta in het zicht? Dan zorgt de optioneel leverbare afdekmantel ervoor dat alle aansluitingen netjes worden weggewerkt. Geluidsoverlast zal de Avanta u niet bezorgen: het toestel is zeer geluidsarm met weinig starts en stops. De Avanta is niet voor niets de meest verkochte ketel van Nederland. Een prima keuze voor iedereen die van warmte houdt.

    Avanta 24c CW3 Avanta 28c CW4 Avanta 35c CW5
CV vermogen 50/30 °C kW 6,5 - 21,6 6,2 - 26,7 6,6 - 31,2
Gaskeur HR klasse - 107
NOx-uitstoot mg/kWh < 45
Tapcapaciteit 60 °C l/min 6 7,5 9
Tapcapaciteit 40 °C l/min 10 12,5 15
CW klasse   3 4 5
Afmetingen (h x b x d) cm 60 x 40 x 29
Montagegewicht kg 25 25,4 27,7

Remeha Avanta CW6

De Remeha Avanta CW6 is de nieuwste ketel in de Avanta serie. Net als alle andere toestellen in de Avanta serie voldoet de Avanta CW6 aan de allerhoogste eisen op het gebied van kwaliteit, prestaties en optimaal comfort.

Breed inzetbaar

Door het grote vermogensbereik van de Remeha Avanta CW6 is hij zowel toepasbaar in situaties waar slechts een gering cv-vermogen benodigd is, als waar deze bovengemiddeld dient te zijn. Onafhankelijk van het benodigde cv-vermogen, zorgt de geïntegreerde 40 liter boiler ervoor dat u altijd over een luxueuze hoeveelheid warm water kunt beschikken. Ook heeft de Avanta CW6 de mogelijkheid om een buitenvoeler aan te sluiten. Hiermee kunt u naast ruimteregeling ook kiezen voor weersafhankelijk regelen. Zijn geringe afmetingen, lage gewicht en flexibele toepassingsmogelijkheden, maken de Avanta CW6 breed inzetbaar.

Onbeperkt warm water

In tegenstelling tot een CV-ketel met een conventionele, losse boiler ‘koppelt’ de Avanta CW6 een HR-combiketel aan een ultramoderne zogeheten gelaagde boiler. De combiketel produceert daardoor direct warm water. Het benodigde warme water voor bijvoorbeeld bad of douche wordt ook aan de bovenkant van de boiler onttrokken. Door dit principe is er dus altijd direct warm water beschikbaar. En terwijl er bijvoorbeeld wordt gedouched, wordt het boilervat alweer bijgevuld met volgende lagen warm water. Hierdoor heeft u met de Avanta CW6 een nagenoeg onbeperkte stroom comfortabel warm water ter beschikking!

    Avanta CW6
Nominaal CV vermogen 50/30 °C kW 6,2 - 26,7
Gaskeur HR klasse   107
NOx-uitstoot mg/kWh < 45
Specifieke badvulcapaciteit 40 °C l/min 20
CW-klasse   6
Afmetingen (h x b x d) cm 90 x 60 x 45
Gewicht kg 50

Remeha Quinta 25/30s

Remeha QuintaCompact, zuinig, schoon en een zeer hoog rendement: dat zijn de kernwoorden waarmee we de Remeha Quinta 25s en 30s het beste kunnen omschrijven. Dit zijn ketels zonder warmwatervoorziening, u kunt deze daarom combineren met een boiler.

Superzuinig comfort

Zoals gezegd hebben de Remeha Quinta 25s en 30s een zeer hoog rendement. Zo hoog zelfs, dat rendementen bereikt kunnen worden van meer dan 109%! Maakt u bovendien gebruik van een modulerende thermostaat, dan zijn het extra comfortabele ketels. Wat dit betekent in de praktijk? Stel uw thermostaat een graadje lager in en u profiteert van een extra besparing!

Schoonhouden geen probleem!

Als gevolg van hun uitgekiende constructie, kennen de Quinta 25 en 30 een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen. En omdat de ketels dus zelf vrijwel niet vuil worden, is het onderhoud voor uw installateur een fluitje van een cent!

Passend binnen het Boiler Comfort Systeem

Remeha Quinta Boiler Comfort SysteemDe Remeha Quinta 25s en 30s zijn te combineren met een boiler binnen het Remeha Boiler Comfort Systeem: een Quinta solotoestel met een Aqua boiler en de Celcia 20 klokthermostaat. Het Boiler Comfort Systeem is ideaal voor huishoudens waar veel en vaak warm water wordt gebruikt.

Remeha Quinta 28/35c

De Remeha Quinta 28c en de Quinta 35c zijn ketels met warmwatervoorziening. Dankzij een uitgekiend systeem wordt altijd snel en uitermate comfortabel warm water geleverd tegen een zeer hoog rendement.

Superzuinig comfort

De Remeha Quinta 28c en 35c kunnen rendementen bereiken van meer dan 109%! Maakt u gebruik van een zogenaamde modulerende regelaar, dan zijn het bovendien extra comfortabele ketels. Wat dit betekent in de praktijk? Stel uw thermostaat een graadje lager in en u profiteert van een extra besparing!

Schoonhouden geen probleem!

Als gevolg van hun uitgekiende constructie, kennen de Quinta 28c en 35c een zeer lage uitstoot van schadelijke stoffen. En omdat de ketels dus zelf vrijwel niet vuil worden, is het onderhoud een fluitje van een cent!

    Quinta 25s Quinta 30s Quinta 28c Quinta 35c
CV vermogen 50/30 °C kW 5,0 - 22,6 5,9 - 29,6 6,2 - 23,9 8,5 - 30,1
Rendement 40/30 °C % 109
NOx-uitstoot mg/kWh < 36
Tapcapaciteit 60 °C l/min     8 10
Tapcapaciteit 40 °C l/min     13 17
CW klasse       4 5
Afmetingen (h x b x d) cm 94 x 50 x 36,5
Montagegewicht kg 41 43 51 52

Remeha Quinta 45/65/85/115

De Remeha Quinta 45, de Remeha Quinta 65, de Remeha Quinta 85 en de Remeha Quinta 115 zijn HR-gaswandtoestellen met grote vermogens. Ze vallen niet alleen op door uitstekende prestaties, maar bovenal door hun gebruiks- en toepassingsmogelijkheden. Doordat de toestellen uiterst compact zijn en licht van gewicht is het vinden van een opstelplaats geen probleem.

Indrukwekkend krachtig voor aan de wand

Voor wie op zoek is naar een compacte ketel met een groot vermogen ontwikkelde Remeha de Quinta 45, de Quinta 65, de Quinta 85 en de Quinta 115. Compacte, modulerende hoog rendement CV-ketels die slechts weinig ruimte vragen maar tegelijkertijd wel capaciteiten van ruim 40 tot bijna 115 kW leveren! En dankzij het geringe geluidsniveau kunnen ze in vrijwel elke ruimte worden opgesteld.

Een pasklaar systeem

Als geen ander bieden de Remeha Quinta 45, 65, 85 en 115 alle voordelen die u van een centraal verwarmingssysteem mag verwachten. Een breed assortiment aan accessoires (zoals modulerende regelaars) staat daar borg voor. Combineert u deze ketels in zogenaamde cascade-opstellingen, dan verwarmen zij even gemakkelijk ook flinke (bedrijfs)ruimten.

De Quinta-serie

De Remeha Quinta 45, de Quinta 65, de Quinta 85 en de Quinta 115 maken deel uit van een zich steeds uitbreidende serie HR-ketels; ketels met eenzelfde filosofie en opbouw. Dit, inmiddels beproefde, concept kent ketels met vermogens inmiddels variërend tussen 4,4 en 114 kW. De naam Quinta komt van het Latijnse ‘Quinta Essentia’, volgens de Romeinen hèt element waarin al het goede samenkomt. Ook bij de Remeha Quinta-serie is dat het geval: zo ongeveer alle voordelen die maar in een CV-ketel gezocht kunnen worden, komen bij deze toestellen samen.

Comfort Master no-nonsense besturing

De Remeha Quinta-serie is voorzien van een geavanceerde toestelbesturing. Deze besturing zorgt voor een uitermate betrouwbare warmtelevering door zeer praktisch om te gaan met invloeden vanuit de installatie. Ongeacht wat er gebeurt, zal de Comfort Master het toestel zo lang mogelijk in bedrijf laten om warmte te kunnen blijven leveren. Dat noemen wij pas no-nonsense besturing! Overigens zorgt de Comfort Master niet alleen voor betrouwbare, maar ook, zoals de naam al aangeeft, voor comfortabele warmte.

Modulerende ver mogensre geling

De Remeha Quinta 45/65/85/115 HR-ketels kunnen traploos terugmoduleren tot maar liefst 18% van hun maximale vermogen. Daar slechts een beperkte tijd van het jaar dit maximale vermogen wordt gevraagd is dit een groot voordeel. Een diep modulerende ketel in combinatie met een modulerende regelaar, kan z’n vermogen namelijk optimaal aanpassen aan de daad werkelijke warmtevraag. Tevens wordt dan de watertemperatuur in de installatie altijd zo laag mogelijk gehouden. Dit resulteert in een hoger rendement (het toestel zal namelijk vrijwel constant condenseren) en een comfortverbetering als gevolg van de egale temperatuur in de installatie.

Bijna geruisloos

De diep modulerende regeling van de Remeha Quinta maakt het toestel zeer rustig met weinig starts en stops. Ook hierdoor ontstaat een gelijkmatige temperatuur in de installatie wat ten goede komt aan het rendement van de ketel. Tevens zorgt dit voor een bijna geruisloze werking en wordt de milieuvriendelijk werkwijze van het toestel bevorderd.

In cascade opstelling

De Remeha Quinta 45, Quinta 65, Quinta 85 en Quinta 115 kunnen naar wens deel uitmaken van complete en comfortabele (cascade-)systemen. Remeha Comfort Systemen noemen we die, en daarin hebben we de voordelen van de Quinta gecombineerd met bijvoorbeeld een Remeha Celcia 20 klokthermostaat en/of een Remeha Aqua boiler. Remeha Comfort en cascade-systemen bestaan dan ook altijd uit optimaal op elkaar afgestemde componenten en dat garandeert jarenlange storingsvrije prestaties.

    Quinta 45 Quinta 65 Quinta 85 Quinta 115
CV vermogen 80/60 °C kW 8,0 - 40,0 12,0 - 61,0 14,1 - 84,2 16,6 - 107,0
CV vermogen 50/30 °C kW 8,9 - 43,0 13,3 - 65,0 15,8 - 89,5 18,4 - 114,0
Gaskeur HR klasse   107
NOx-uitstoot mg/kWh < 45
Afmetingen (h x b x d) cm 94 x 50 x 36 94 x 50 x 45,2
Montagegewicht kg 58 65 72 74

Remeha Aquanta

Remeha AquantaMet de Remeha Aquanta haalt u het ultieme water- en warmtecomfort in huis; op meerdere plaatsen in uw huis tegelijk krachtige stromen warm water vragen én krijgen, is met de Aquanta de normaalste zaak van de wereld. Deze HR-combiketel met geïntegreerde boiler introduceert dan ook de nieuwe norm in zijn klasse en voldoet daarbij ruimschoots aan de hoogste comfortklasse CW6.

Optimale luxe waar u maar wilt

De Remeha Aquanta komt het best tot z’n recht in woningen waar hoge eisen worden gesteld aan behaaglijke warmte en warm watercomfort. Droomt u van een badkamer met een stort- of massagedouche, een royaal bad en dubbele wastafels? In dat geval zorgt de Aquanta ervoor dat u al die luxe comfortabel kunt gebruiken. Terwijl u onder de douche staat, uw partner zich wast aan de wastafel en er ook beneden warm water wordt gevraagd, zorgt de Aquanta voor warm water zonder temperatuurdip of waterkrachtverlies.

Ideale maten

De Remeha Aquanta combineert het beste van twee werelden in één compact apparaat. Met de Aquanta bespaart u juist ruimte, hij is namelijk slechts 140 cm hoog, 59 cm breed en 60 cm diep. Dankzij deze maten is de Remeha Aquanta te plaatsen in een hoekje op zolder, in de kelder of in een stookruimte. Maar ook in de keuken of bijkeuken is het een fraaie verschijning.

    Aquanta
CV vermogen 50/30 °C kW 6,2 - 26,7
Rendement 50/30 °C % 109
NOx-uitstoot mg/kWh < 45
Specifieke badvul capaciteit l/min 21,3
CW-klasse   6
Afmetingen (h x b x d) cm 139,5 x 59 x 59,6
Montagegewicht kg 92